Bloggteman

211th Mar 2010tankar,

Den första anledningen till att jag valde att gå från blogger till wordpress.org i början av 2007 var möjligheten att anpassa designen och presentationen utav bloggen enligt egen smak. Jag kan med all säkerhet säga att jag spenderat mer tid med att hitta det perfekta bloggtemat än att författa blogginlägg.

Temat har växlat från månad till månad ibland men innerst inne så vill jag faktiskt skapa mitt eget. Men det tar tid, som sagt. Och ofta har jag lagt ner ett par dagar på en design, fixat och trixat, anpassat och embeddat till höger och vänster. Redo för twitter, redo för widgets, redo för embeds, redo för twitterlänkar, refo för flickr, redo för ratings… När allting är till 90% klart så sitter man där, surfar runt o kollar några andra bloggar, kollar tillbaks på sin egen, går tillbaka till ruta 1.

En gratis mall är en gratis mall, det är inte min mall. Och det är just det, en mall. När man ändå har ansträngt sig för att byta till en plattform där det inte finns några regler eller begränsningar, så är det första man gör att pressa in sig i en mall igen. Kanske min jakt efter att få göra som jag vill egentligen har handlat om jakten efter att göra som vem jag vill, vill.

Nu har jag bestämt mig för att lägga min egen design bakom mig, och kanske kastar jag ihop en wamp installation och sitter där o trixar igen, för mig själv. I vad jag närmast kan beskriva som SSI onani. Men en sak är säker, jag ska försöka hålla den från internet.

Men, jag har visserligen inte kastat in handuken helt och KÖPT ett tema, som i min mening är den absoluta synden. Att betala för att pressa in sig i en befintlig mall? Skämmes pelle.

Nu blev jag sjukt sugen på att börja trixa med en ny bloggdesign… Eller just ja, bloggtema. Det är bara modebloggare som kallar det för design.

2 Comments Comments Feed

  1. Karl Hemborg (March 11, 2010, 13:08). Reply

    +1
    Känner igen mig obehagligt mycket.

  2. Robin Rutberg Goncalves (March 17, 2010, 18:49). Reply

    Jag kan i hemlighet erkänna att jag installerat ett iPhone plugin som gör sidan anpassad för mobila enheter nu också. Men jag håller beroendet i schack!

Add a Comment